Πολιτιστικός Σύλλογος Φανών "Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ"

ΕφημερίδαΗ ΡΟΤΣΑ
 
 
Η ΡΟΤΣΑ
Η Ενημερωτική Σελίδα του Συλλόγου
 
Η Ποίηση, τέχνη τού λεκτικού καλλωπισμού, στο εύρος τού πλούσιου κόσμου της, στο ξεχείλισμα  τής ψυχής της και στη δύναμη των λόγων της, συνδιαλέγεται, μοναδικά, με το μέσα της κι έξω της Σύμπαν. Το μάτι της, στην διαισθητική του θεώρηση, δεν ησυχάζει.
SOS Για το κρινάκι της θάλασσας στην παραλία Φανών! 
Έχει επιβιώσει εδώ και αιώνες καταφέρνοντας να εμφανίζεται, κάθε καλοκαίρι, μέσα από την καυτή άμμο και να σκορπάει ένα απαλό άρωμα με τα ολόλευκά του άνθη. Το κρινάκι της θάλασσας, ένα αγριολούλουδο που φύεται στα παράλια όλης σχεδόν της Ελλάδας, κινδυνεύει με εξαφάνιση εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης.  
 
ΦΑΡΜΑΚΑ & ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ!
Μια πράξη που αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας στο Δ.Σ. του Συλλόγου και στα μέλη του!.
     
  Έκθεση φωτογραφίας από την γιορτή του Αμπελιού.
Δείτε φωτογραφικό υλικό..
 
Η γιορτή του Κατηχητικού από τα παιδιά
Με μεγάλη επιτυχία έγινε από τα παιδιά η γιορτή κατηχητικού στον Ιερό ναό Αγίου Ιωάννου του Πρόδρομου              

 
 
 
 

 
 
Εμείς οι Ροδίτες
"του Παναγιώτη Χαμουζά".

Οι ιστορικές περίοδοι τής Ρόδου αρχίζουν, τον 16ο π. Χ αιώνα, με τους Προέλληνες-Τελχίνες-Μινωίτες- Κρήτες-Αχαιούς-Δωριείς.
Με την αρωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου.
  Η Γιορτή της Ακαδημίας ποδοσφαίρου!

Απίστευτο: Μεγάλη επιτυχία!

Η Γιορτή που έγινε από την Ακαδημία ποδοσφαίρου "Ακουσίλαος" είχε απροσδόκητη επιτυχία!
Πολλά χρόνια είχε να γίνει τέτοια γιορτή!
Εκτός από τους κατοίκους του χωριού, ήλθαν από όλη τη Ρόδο και συμμετείχαν ενεργά.
κλικ στο περισσότερα για να δείτε φωτογραφικό υλικό...

1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΜΠΕΛΙΟΥ
Μεγάλη Επιτυχία και συμμετοχή με επισκέπτες από όλη τη Ρόδο!

Η γιορτή αμπελιού έγινε φέτος για πρώτη φορά στο χωριό μας στις 8 Σεπτεμβρίου με αφορμή την ανακαίνιση του 1ου εργοστασίου οίνου της ΚΑΙΡ που ιδρύθηκε στις Φάνες ,σαν μια προσπάθεια προβολής της καλλιέργειας του αμπελιού, του σταφυλιού και των παραγώγων του.
Κατά την διάρκεια της γιορτής, παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφίας με θέμα το αμπέλι , πατητήρι στο οποίο συμμετείχαν οι επισκέπτες , Προσεφέρθη δωρεάν σταφύλι, μουσταλευριά και κρασί
Στον χώρο έγινε μικρή αγορά με γλυκό σταφύλι , σταφίδες ,μουστοκούλουρα, κρασοκούλουρα (Μεθυσμένα), , μουστολούκουμα και άλλα προϊόντα τα οποία οι επισκέπτες προμηθεύτηκαν και από ΄ποσα μας είπαν τους άρεσαν! Επίσης οι κυρίες του Συλλόγου έφτιαξαν τηγανίτες και χωριάτικο ψωμί που έγιναν ανάρπαστα από τους επισκέπτες.
Χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι με παραδοσιακό γλέντι .
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Μετά από πολύ σκέψη, για το τι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για το χωριό μας, θεωρούμε αναγκαίο να γίνει μια ενημερωτική Σελίδα όπου όλοι οι χρήστες της Σελίδας "μέλη και μη"  να μπορούν να αναρτήσουν πληροφορίες που να σχετίζονται με την καθημερινότητα του Χωριού μας. Με αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε δεδομένα που θα βοηθήσουν τους χρήστες της Ιστοσελίδας σε διάφορους τομείς. Όπως:

 
Αξιόλογο Βιβλίο από Ροδίτη "Σιανίτη"
Ένα σπάνιο "συλλεκτικό βιβλίο με ποιήματα του 1928, υπάρχει στον Σύλλογό μας, με τίτλο η Λιγερή της Ρόδου. Συγγραφέας είναι  ο ποιητής από τα Σιάνα, Βρόντης.
 
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ "Στη γιορτή του Αγίου Ανδρέα"  
Όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί στη διαδικασία της Παρασκευής των Λουκουμάδων μείναμε άφωνοι από την Δεξιοτεχνία των γυναικών του Συλλόγου! Τελικά οι Λουκουμάδες που παρασκευάζονται παραδοσιακά "κακά τα ψέματα" έχουν πολύ δουλειά! 

 
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η Επίσκεψη των οδοντιάτρων στο χωριό μας είχε μεγάλη επιτυχία. Τρεις Οδοντίατροι εξέτασαν 70 παιδιά.


 
 
 
 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενδιαφέρεστε να αναρτήσουμε κάποιο κείμενο που κατά την άποψή σας πρέπει να μπει στην Εφημερίδα μας;
Στείλτε το υλικό σας Ηλεκτρονικά και εμείς σε συνεννόηση με τον Σύλλογο "αφού το εγκρίνουν οι υπεύθυνοι" θα το αναρτήσουμε επώνυμα.

Υπεύθυνοι είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
 
Το αποκριάτικο πάρτυ έγινε με πλήρη επιτυχία στην πλατεία του χωριού μας.
 
Πρωτοχρονιά 2014:
ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ

Μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας στο Πολιτιστικό Κέντρο. Η Εκκλησιαστική χορωδία είπε τα κάλαντα στην μικρή πλατεία του χωριού και στη συνέχεια προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους τους καλεσμένους.